HEDENIUS STOCKHOLM AB  08 - 667 80 14 info@hedenius.se

Ernst Billgren

Ernst Billgren är en av vår tids mest uppmärksammade konstnärer. Hans kreativitet har genom åren lämnat djupa avtryck inom konst och kultur. Hans mångsidighet spänner över flera kulturella områden. Kännetecknande för Ernst Billgren är hans oförvägna sätt att ställa gängse uppfattningar om vad som är god konst på ända. Han blandar skönmåleri med kitsch och släpper in djur och fåglar i finrummen som om det aldrig existerat några gränser. Ernst Billgren lämnar ingen oberörd.

Vid vägens slut – grafisk portfölj av Ernst Billgren - Ernst Billgren

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

“Att en väg börjar är aldrig märkligt, det gör den alltid. Men när den slutar möter vi det med förvåning och ibland bestörtning. Vart går vi nu? Tillbaka dit vi kom ifrån? Portföljen ”Vid vägens slut” var det sista jag gjorde som Ernst Billgren, därefter återtog jag mitt ursprungliga namn Wilhelm von Kröckert. De sex verken, fem litografier och en etsning, har också vägslut som motiv. Vägen och i ett fall vattenvägen slutar i ett töcken där den fortsatta riktningen blir osäker. Kanske möter man någon, eller hittar något, eller stannar till en stund.Vid vägen slut börjar alltid något nytt.” 

Ernst Billgren

Portföljens namn: Vid vägens slut
Litografiernas namn: Bruna vänninor, Äggvakt, Pallaren, Stad vid vatten, And tänker på världen.
Etsningens namn: Vid vägens slut
Pappersmått: 61 x 85,5 cm
Upplaga: 225 exemplar numrerade 1/225 – 225/225.

Signerad av konstnären.

Pris: 35 000 kr

Med ram: 44 600 kr

100 svenska orter - Ernst Billgren

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Information:

100 svenska orter där rådjur och vildsvin står staty över våra svenska städer. I serien ingår 180 skulpturer fördelat på två motiv. 90 rådjur och 90 vildsvin. Mosaiken på sockeln finns i 6 olika färger, rött, brunt, blått, grönt, svart och vitt. Skulpturerna skiljer sig vidare åt genom att de mässingplattor som är fästa på sockeln är individuellt graverade med de olika ortsnamnen. För varje stad finns ett rådjur och ett vildsvin i en av mosaikfärgerna. Slutligen har konstnären egenhändigt signerat varje skulptur.

Storlek: 31 x 26,5 x 18,5 cm.

Teknik: brons och mosaik.

Upplaga: 90 ex.

Signerad av konstnären.

Pris: 35 000 kr